FőoldalOnline tanácsadás
 

Fodor Ildikó

Fodor Ildikó klinikai szakpszichológus

 

 

Végzettségem:
pszichoterapeuta
klinikai és mentálhigieniai szakpszichológus
gyógypedagógus-pszichopedagógus

Módszerspecifikus képzettségeim:
Individuálpszichológiai pszichoterápia
Relaxációs terápia
Dinamikusan orientált pszichoterápia
Meseterápia


Pályám kezdetén gyerekekkel foglalkoztam, de később érdeklődésem a felnőtt terápiák irányába fordult. Elsősorban pszichoszomatikus tünetek, szorongások enyhítésében, párkapcsolati problémák személyes részének felkutatásában, krízishelyzetek- válsághelyzetek kezelésében, tartósabb hangulati változásokkal való megküzdésben, önismeret növelésében kérik segítségemet.

Sokan táplálkozási zavarok, pánikzavar tüneteivel, gyerekkori súlyos elhanyagolás következtében megjelenő életvezetési elakadásokkal keresnek meg. Speciálisan foglalkozom még szexuális- és egyéb trauma feldolgozással is.

Alkalmazok néhány alkalomig tartó, problémára fókuszáló konzultációkat, kb. 20 üléses rövidterápiát, illetve hosszabb idejű vagy időkorlát nélküli pszichoterápiát. A terápia során autogén tréninget (relaxációt), individuálpszichoterápiás módszereket (korai emlékek, álmok elemzése, életstílus megállapítása), belső képeket, meséket, hívóképeket is használok, ha szükség van arra, hogy nonverbális technikákkal érjük el a mélyben meghúzódó lelki tartalmakat. Saját szakterületem hagyományos módszereinek kiterjesztése is érdekel, mivel sokszor pont a szokásos kereteken belüli gondolkodás jelent akadályt a változásban. A terápiás munka során a hozzám fordulóval együtt keressük meg a probléma hátterében levő lélektani összefüggéseket, alapvető érzelmi-reagálási mintákat, rejtett, önmagára vonatkozó gondolatokat, amik a megértés, elfogadás hatására átalakulnak. Maga a terápiás kapcsolat is gyógyító hatású, így a megértés és az érzelmi átalakulás egymást támogató hatásúvá válik a közös munka során.

Az utóbbi időben nagyobb nyitottságot tapasztalok a pszichológia, pszichoterápia irányában, egyre többen számolnak be arról, hogy a környezetükben élők életminőségében jelentős változás, előrelépés következett be, miután részt vettek valamilyen terápiás folyamatban.

Elérhetőségeim:
Telefon:+36/30- 438 9168
Rendelőm: V. ker. Semmelweis u.(az Astoria közelében)

Egészségpénztárakkal szerződésben állok.
Működési nyilvántartási számom:672

 

 

 

 

 

 

}