FőoldalOnline tanácsadás
Küldje el barátjának, ismerősének!

 
Feliratkozás hírlevélre

Dr. Hegedűs Gábor

Pszichológus

Klinikai szakpszichológus jelölt

Integratív hipnoterapeuta

    skype tanácsadás elérhető

  

Mottó:

„A lelki egészség nem valami olyasmi, amit készen kap, vagy amire rátalál az ember. Sokkal inkább valami olyasmi, amit meg kell teremtenünk önmagunkban.” (Thomas Stephen Szasz)

 

Bemutatkozás

Dr. Hegedüs Gábor vagyok, 1973-ban születtem Pécsett. A pszichológia szakot 2008-ban végeztem el. Az Integratív Hipnoterápiás Egyesület keretein belül elvégeztem a hipnoterapeuta képzést is és megkaptam az Integratív Hipnoterapeuta címet. Ezt követően a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán a doktori iskola elvégzése után 2015 februárjában védtem meg a doktori fokozatomat. 2014 óta a PTE BTK Pszichológia Intézetében tanulok klinikai szakpszichológiát, jelenleg klinikai szakpszichológus jelölt vagyok. 9 éve dolgozom magánpraxis keretein belül (is).

Terápiás szemléletemre az egzisztenciális-integratív megközelítés jellemző. Egzisztenciális: mindenkit csak saját magából lehet megismerni (nem másból, pl. a terapeuta személyéből, szemléletéből). Ezért ahogy nincs két egyforma egyén, úgy nincs két egyforma terápia sem. Integratív: a különféle módszerek kombinált használata a személy igényeinek megfelelően. Nem hiszek az alá-fölé rendelt terápiás kapcsolatban, sokkal inkább az egyenrangú, kétpólusú kapcsolatban, amelyben a valódi kapcsolat megvalósulásának támogató közegében, a személy egyre inkább rátalál saját magára, felépíti saját magát. Ennek következtében pedig a tünetek enyhülnek, majd fokozatosan meghaladottakká válnak.

Az előzetes időpont egyeztetés után az első alkalommal, átbeszéljük a felmerülő problémákat, legyenek azok akár múltbéli feldolgozatlan események, vagy a mostani élethelyzetben előforduló nehézségek, tünetek, amelyek a jelenlegi probléma gyökerei. Ezt egy életút-interjú követi, ami az Ön jobb megértését szolgálja. A pszichoterápia előtti esetleges kérdéseket (pl. - hogyan dolgozik a terapeuta? Mi fog történni a terápia alatt?) és - ha volt - , a korábbi kezelések történetét is ekkor beszéljük meg. Ez a kezdeti időszak egyben az egymásra hangolódás időszaka is, ami nagyon lényeges, hiszen ilyenkor alakul ki az a mély bizalmi kapcsolat, amiben lehetőség nyílik őszintén beszélni bármiről.
Szükség esetén ezt egy vizsgálati szakasz követi (tesztfelvétel és diagnosztika), amely a probléma jellegétől függően 1-4 alkalmat igényel. Ez után szóbeli megállapodást kötünk a közös munka kereteiről és céljairól. E célokat minden esetben a kliens fogalmazza meg, a terapeuta csak a reális mérhető eredménnyel bíró célkijelölésben segédkezik.  A közös munka ezek után kezdődik, az Ön problémájának megfelelő módszerrel, kölcsönös együttműködésen alapulva, lényeges eleme a visszajelzések adása: ezért rendszeresen megbeszéljük az elért eredményeket, változást, és ezek alapján haladunk tovább.

Kérem nézze át, hogy milyen jellegű problémákkal jelentkezhet nálam és forduljon hozzám bizalommal.

 

Specializációk / Szakterületek

Módszerek

 

Tanulmányok

2014 -

PTE ÁOK és PTE BTK, Pszichológia Intézet, klinikai szakpszichológus képzés: A szakképesítés 2018-ban várható

 

 

2010-2014

PTE Általános Orvostudományi Kar: Doktori tanulmányok

2009-2010

Magyarországi Szociálterápiás Szerepjáték Egyesület: Szociálterápiás Szerepjáték Alkalmazó módszerspecifikus képzés (120 óra)

 

 

2009-2014

Magyar Pszichodráma Egyesület: 400 órás Önismereti sajátélmény/Pszichodráma módszerspecifikus képzés (150 + 250 óra)

2005-2015

Integratív Pszichoterápiás Egyesület: Önismereti hipnózis sajátélmény (500 óra)

2007-2008

Integratív Pszichoterápiás Egyesület: Integratív Hipnoterapeuta

2002-2008

PTE BTK Pszichológia szak: Okleveles Pszichológus

 

Szakmai tagságok, részvételek, írások, rádióinterjúk

Integratív Pszichoterápiás Egyesület (tag)

 

Elérhetőség:

Rendelő:   Budapest V. ker., Semmelweis u.
Bejelentkezés:
Rendelési idő:  Csütörtökönként délelőtt
E-mail:info@aktivtransz.hu
Telefon:  06 70 391 1473

Weblap: www.aktivtransz.hu