FőoldalOnline tanácsadás
 

HON működési alapelvek*

 1. Szakértők
  Orvosi vagy egészségügyi tanácsot a honlapon csak megfelelő orvosi és/vagy egészségügyi végzettséggel és képesítéssel rendelkező szakember ad. Amennyiben mégis olyan információ kerülne bemutatásra, amely nem egészségügyi szakembertől vagy szervezettől származik, ezt egyértelműen jelöljük.
 2. Kiegészítés
  A honlapon található információk a meglévő orvos-beteg, ill. orvos-honlap látogató közötti kapcsolat támogatását, nem pedig helyettesítését szolgálják.
 3. Bizalmasság
  Az egyes betegek és látogatók adatait bizalmasan kezeljük. A honlap működtetői vállalják, hogy az orvosi/egészségügyi információk titkosságára vonatkozó hazai előírásokat betartják.
 4. Referencia
  Mindenhol, ahol lehetséges, a honlapon található információkat a forrásra - ahol lehet a konkrét HTML linkre - vonatkozó referenciával látjuk el. A klinikai információk oldalán az utolsó módosítás időpontja is egyértelműen feltűntetésre kerül.
 5. Alátámaszthatóság
  Bármely állítás, mely egy meghatározott kezelés, kereskedelmi termék vagy szolgáltatás jótékonyságára vagy hatékonyságára vonatkozik - a 4. ponttal összhangban - megfelelő bizonyítékkal támasztandó alá.
 6. Szerzői áttekinthetőség
  A honlap működtetői arra törekszenek, hogy a látogatók számára a lehető legérthetőbb módon nyújtsanak információt, ill. megadjanak olyan email elérhetőségeket, melyeken az érdeklődők további információt kérhetnek. Email címét a webmester a honlap egészén elérhetővé teszi.
 7. Szponzorálás átláthatósága
  Amennyiben vannak, ill. lesznek, a honlap esetleges támogatóit félreérthetetlenül feltüntetjük, beleértve azon kereskedelmi és nem kereskedelmi szervezeteket, melyek anyagilag, szolgáltatásban vagy természetben járultak vagy járulnak a honlap fenntartásához.
 8. Tisztesség a hirdetési és szerkesztői irányelvekben
  Amennyiben a reklám a finanszírozás egyik formája, ez egyértelmű jelzésre kerül. Ebben az esetben a honlapon a hirdetési irányelvek is tömör bemutatásra kerülnek. A reklám vagy egyéb promóciós anyagok a látogatók számára olyan formában és tartalommal jelenítődnek csak meg, hogy a hirdetés és a honlapon található egyéb anyagok megkülönböztethetők legyenek.

Version 1.6 April 1997 alapján
Magyar fordítás: Kántor Nedda (2006. január)

*Health On the Net Foundation Orvosi és egészségügyi honlapokra vonatkozó működési kódex. A HON svájci központú nemzetközi non-profit szervezet, mely mára az Interneten található egészségügyi információk tekintetében az egyik legelismertebb non-profit portállá vált.

 

 

 

 

 

 

}