FőoldalOnline tanácsadás
 

Roboz Gabriella

Tanácsadó szakpszichológus, pár- és családterapeuta, mediátor vagyok. Pszichológusi diplomámat az ELTE Bölcsészettudományi Karán szereztem. Előzőleg az ELTE főiskolai karán pedagógusnak tanultam, majd a tanári diploma mellé újságírói képesítést is szereztem. Ezután végeztem el a pszichológia szakot. Az egyetem alatt, szakmai gyakorlataim során dolgoztam szerzett mozgásfogyatékossággal rendelkezők rehabilitációjában és pszichiátriai problémákkal küzdők hozzátartozóival. Alapdiplomám megszerzése után elvégeztem a tanácsadó szakpszichológusi képzést, szintén az ELTE-n. Családterapeuta képesítést a Magyar Családterápiás Egyesületnél szereztem. Mediátori oklevéllel is rendelkezem. Tagja vagyok a Magyar Pszichológiai Társaságnak és a Magyar Családterápiás Egyesületnek.

Friss diplomásként egy ifjúsági mentálhigiénés tanácsadó irodában helyezkedtem el, ahol több mint tíz évig dolgoztam. A fiatalokkal, felnőttekkel és családokkal végzett tanácsadói munkám mellett önismeret- és személyiségfejlesztő, konfliktuskezelő tréningeket, csoportokat is vezettem, emellett prevenciós foglalkozásokat tartottam oktatási intézményekben. Ezután családsegítő szolgálatnál dolgoztam, ahol kríziskezelést, életvezetési és nevelési tanácsadást, segítő beszélgetéseket végeztem egyéneknek és családoknak, valamint csoportokkal és mediációval is foglalkoztam. 2006 óta fogadom a hozzám fordulókat magánpraxisban, korábban főállás mellett, részmunkaidőben, jelenleg már teljes munkaidőben.

2001 óta foglalkozom a személyes konzultáció mellett családokkal és párokkal is. Az emberi kapcsolatokat, a kommunikáció gazdagítását kiemelkedő fontosságúnak tartom a problémák kezelésében - ezért fordultam a családok felé. A családterapeuta cím mellett Prepare-Enrich párkapcsolati tanácsadó, majd mediátori képesítést is szereztem. Mediátorként - amely hatékony és békés konfliktuskezelést segítő közvetítői tevékenységet jelent - elsősorban válási, családi konfliktusokban közvetítek.

Tevékenységi területeim, illetve az általam vállalt problémák a következők:

Módszereim személyiség- és problémafüggőek; elsősorban a rendszerszemléletű családterápia elveit alkalmazom, emellett a kognitív terápia és a neurolingvisztikai programozás (NLP) mint személyiségfejlesztő módszer is érdekel. Alkalmazok továbbá relaxációs tecnikákat is. Rövid, ún. problémafókuszú tanácsadás, ill. terápia mellett hosszabb esetvezetést is vállalok.

Magam is édesanya vagyok: a családi, gyermeknevelési problémákat, nehézségeket a saját bőrömön is tapasztalom, belülről is "átérzem".

Óradíj:
Egy 60 perces beszélgetés 8.000,- Ft, 90 perces beszélgetés párterápiában és családterápiában 12.000,- Ft, kettős vezetéssel 13 000 Ft.
Az ár tartalmazza a személyiségteszteket és azok kiértékelésének díját is. Diákoknak, nyugdíjasoknak, gyesen lévő kismamáknak és nehéz szociális helyzetben lévőknek engedményt adok, ennek mértékéről közösen állapodunk meg.

Elérhetőség:

Rendelő: Budapest V. ker., Semmelweis u.
Bejelentkezés:
Rendelési idő: Szerdánként, 14 és 20 óra között.
E-mail:robozgabi@gmail.com
Telefon: 06 20 974 6403

 

 

 

 

 

 

}